Znacie produkty Lestello? To nasze nowe, zdrowe odkrycie :). Fasole, ryże, płatki owsiane, grochy, kasze, wafle ryżowe i inne podstawy do smacznych dań.
Naszym podniebieniom do gustu szczególnie przypadły produkty ekspandowane ( inaczej puffing – ziarna poddane działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych. Do puffingu używa się całych ziaren zbóż, stąd produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych znajdujących się w ziarnie.).
Wcześniej nawet nie pomyślałyśmy, że np. owies może być taki „lekki”, a w połączeniu z mlekiem i owocami idealny jako zdrowe śniadanie, mniam mniam :).
Kasza jaglana w sam raz do tradycyjnego, polskiego kotleta z piersi kurczaka! A na deser szyszki lub blok czekoladowy z ekspandowanego proso. Ale to to nic, spójrzcie tylko na wszystkie przepisy z produktami Lestello na stronie http://www.lestello.pl/wszystkie-przepisy/ , aż ślinka cieknie ;). My pomału wprowadzamy je w swoje codzienne dania.
Całą gamę produktów znajdziecie w super i hipermarketach, np. Auchan :), ale też w mniejszych sklepikach. Szczególnie polecamy je osobom, które lubią odżywiać się ekologicznie i zdrowo.
Taką BIO sałatę to pochrupałabym 🙂
Pozdrowienia z bloga młodzieżowego: katgim.pl/portfel-mlodziezowy/.
Fajny post. Michalinko, byłaś już u mnie na nowym artykule: o zakupach w internecie? Jeśli nie to zapraszam i zostaw komentarz! 🙂
Zdrowa żywność pozwala zdziałać cuda. Dieta plus dobry psycholog zdziałał w moim przypadku cuda. Zainwestowałem w dietetyka, a potem do Poradni Harmonia (którą polecą swoją drogą)
Naprawdę warto przerzucić się w miarę możliwości na żywność ekologiczna nie tylko ze względu na walory samkowe, ale przede wszystkim na jej pozytywny wpływ na nasze zdrowie 🙂